Al subsòl de la nau es localitzen 12 sitges d’emmagatzematge de cereal datades als segles XI i XII, tres dintre del perímetre de l’església del segle XI i nou a fora, al sector més a ponent que al segles XII es va integrar dins l’edifici quan es va ampliar la nau.
Aquestes, que formaven part de la sagrera eclesiàstica, però que devien pertànyer a laics, van quedar amortitzades i segellades al segle XII quan va tenir lloc l’esmentada ampliació. Al seu interior es recuperen fragments d’atuells de terrissa de cuina per anar al foc i gerres per a líquids. No es van trobar cap enterrament, per la qual cosa cal deduir que el cementiri d’època romànica es situaria a l’exterior de l’absis a llevant.
En el moment de l’ampliació de la nau a ponent del segle XII és quan s’embelleix l’interior i es realitzen les pintures murals i es consagra el temple, documentat al 1122. Ara el temple amidava 20 metres de llarg i 6 d’ample. Les excavacions van documentar d’aquest moment, segle XII un potent paviment de lloses de pedra lligades amb morter de calç només a la part ampliada, a la meitat oest, amb unes banquetes laterals associades. També es van localitzar tres sitges més dels segles XII-XIII, aquestes de filiació eclesiàstica i dos graners dels segle XIII fets d’obres, un paviment de calç i els possible basament de la pica baptismal dels segles XIII-XV.
Finalment les excavacions també van detectar una fàcies posteriors dels segle XV, la creació d’un nivell de circulació més alt mitjançant el cobriment amb terres del paviment del segle XII amb un nou paviment que no s’ha conservat. També es van documentar 9 enterraments més, alguns amb taüt de fusta al sector central de la nau, datats del segle XVI i XVII, que podrien correspondre als rectors de la parròquia. Es van trobar també associades a les inhumacions restes de botons, rosaris, gafets de sotana i sivelles de sabata.
La única resta visible de les excavacions, il·luminada i coberta amb un vidre davant l’altar, és una sitja i els murs de l’absis quadrat preromànic de la primitiva església.